Kostråd

Kostråd för att komma i form

Här har jag samlat de bästa kostråden som är viktiga att följa  när du vill gå ner i vikt och komma i bättre form.

kostrad

 

 

 

 

 

 

 

1. Du ska inte försöka svälta dig för att gå ned i vikt. Det leder normalt till att man tappar vätska, muskler och lite fett. Dessutom drar kroppen ner på förbränningen. När du börjar äta igen går du upp i vikt snabbt, ofta till mer än du vägde innan, med en större andel fett, mindre muskulatur, och därmed sämre förbränning. Kanske sänks till och med din ämnesomsättning. En kortsiktig snabb svältbantning kan alltså försämra dina långsiktiga möjligheter att bli smal och är inte bra för din hälsa.

2. Välj rätt fettkällor: Mättat fett från kött, pålägg och mejeriprodukter är mycket onyttigt, eftersom det både är extremt kaloririkt och sätter sig specifikt på magen. Ska bukfettet bort gäller det att skära ned på det mättade fettet och istället öka intaget av enkelomättade fettsyror. Forskning har visat på att kost som är rik på enkelomättade fettsyror får kroppen att förbränna mer fett från magen.

3. Rör på dig: Gärna flera ordentliga träningspass/promenader i veckan och gärna minst 20 min rask promenad varje dag. För att underlätta detta, speciellt under vinterhalvåret då det känns trögare så kan du locka med en kompis eller välj ett träningspass på ett gym nära dig.

Bra fettkällor:

-Feta grönsaker som avokado och oliver
-Växtoljor som avokadoolja, olivolja och rapsolja
– Nötter som hasselnötter, jordnötter, pekannötter och pistagenötter
– Frön och kärnor som linfrön, sesamfrön och solrosfrön
– Övrigt som havregryn, lax och makrill

Annan bra mat för att komma i form:

Fullkornsprodukter

Magert protein som fisk, kyckling, bönor, linser, quorn, äggvita

Som mellanmål exempelvis: Fullkornssmörgås med tomat, paprika, ett ägg, grapefrukt, äpplen.

Kosttillskott som hjälper dig minska i vikt och komma i form:

Det har nyligen lanserats flera bra produkter i Sverige som består av naturliga ämnen och hjälper dig att gå ner i vikt. Ett av dess är grönt kaffe som jag tidigare har skrivit om. Två andra liknande produkter är Raspberry Ketone och Afrikansk mango diet. Jag har inte kollat upp dem lika mycket än men det lilla jag har sett på nätet låter intressant. Om man behöver hjälp med att gå ner i vikt är det alltid bättre att testa naturliga produkter först. Vad dock noga med att inte beställa produkter från oseriösa försäljare (vanligen från Kina), kontrollera gärna att produkterna kommer från USA eller Europa.

Fler tips för att komma i form

Bra sida med massor med lista på vilken mat du bör äta för effektiv förbränning.

Bra länk med kostråd enligt GI

Hoppas du fick något bra tips om hur du kommer i form!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *