Allergier på våren

Pollenallergi och andra allergier

pollenallergiNu är våren äntligen här. Solen tittar fram och man kan hänga av sig tunga vinterjackor och ta av sig vantar, stövlar och raggsockor. Mössan kanske man får behålla ett tag till då det blåser kallt ute än. Det är trots allt bara mars månad än så länge. Våren och värmen är inte lika ljuvlig för oss alla, det är precis nu det är som värst för oss ”pollen allergiker” eller allergiker överhuvudtaget. Det finns mycket som blommar så fort första solglimtarna börjar komma. Al och Hassel är väl de vanligaste just nu, björk är på väg och gräset grönskar redan så även där börjar allergiker få problem.

Allergi mot växtlighet

Visst är det ganska galet att man är allergisk mot naturen själv? Hur gjorde folk på stenåldern när det i princip var natur och stor växtlighet överallt? Kan det vara så att dessa allergier inte fanns då? att kroppen byggde upp ett immunförsvar mot dem? Är det bara vi stadsbor som får allergier, eller även ni som bor och är uppväxta med höbalar och björkved?

Tips och allergirelaterade länkar

Jag tänkte här nedan ge lite bra fakta och tips om allergier som är vanliga på våren. Jag skriver om tipsen i olika punkter så de är lättlästa.

Skaffa rätt mediciner! ta reda på vad som blommar just nu. På pollenprognos hittar du en prognos över vad som just nu blommar ” http://pollenkoll.se/pollenprognos ” Allergi medicin inhandlar du idag enkelt hos vilken matvarubutik som helst. Iaf de vanligaste mot björk och gräs.

apotekets-allergikoll-startsidaÖppentider och adresser till apotek som du kan göra en såkallad allergikontroll på http://www.apoteket.se/privatpersoner/halsotjanster/Sidor/apotekets-allergikoll.aspx Allergitestet ger dig svar på en gång mot vad du är allergisk mot, det blir lättare att inhandla rätt medicin om man vet mer specifikt vad det är man är allergisk mot. Läs gärna länkarna som är bifogade som handlar om behandlingar mot pollen och andra vår-allergier.

Skribent: Petteri

Artiklar om pollenmediciner:

http://www.aftonbladet.se/halsa/allergi/article12289962.ab

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Rad-om-lakemedel/Lakemedel-vid-pollenallergi/?ar=True

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *