Fungerar Raspberry Ketone?

Raspberry Ketone, fungerar den?

Hur fungerar nya produkten Raspberry ketone?  Jag har tidigare skrivit om viktminskningsprodukten Grönt Kaffe och nu undersöker jag den nya produkten från USA: Raspberry Ketone som ska få kroppen att gå ner i vikt genom att öka utsöndringen av adiponectin (ett av kroppens proteinhormon).  En högre halt av adiponectin i kroppen sägs minska kroppens fettnivåer. Men fungerar detta verkligen? Jag går nedan till botten med hur produkten Raspberry Ketone fungerar.

raspberry ketoner

Raspberry Ketone innehåller koffein, grönt kaffe (orostade kaffebönor), afrikansk mango (från mangokärnan), acai och reservatol (starka antioxidanter), äppelcidervinäger, grapefrukt och sea kelp ( mineralrik havstång som innehåller mer vitaminer, mineraler och spårämnen).

Så fungerar Raspberry Ketone:

Det har i kliniska studier visat sig att raspberry ketone ökade både verkan och utsöndringen av adiponectin. Detta är viktigt eftersom adiponectin är ett proteinhormon som kontrollerar ett antal av kroppens metaboliska processer, inklusive glukos reglering och fettsyra catabolismen. Senaste forskning om adiponectin har visat att dina nivåer av adiponectin är likvärdiga med nivåerna för ditt kroppsfett %.

Det har gjorts flera undersökningar på både människor och djur som visar att hallonketon hjälper dig gå ner i vikt.

Finns biverkningar till Raspberry Ketone?

Det har gjorts flera undersökningar och studier för att få fram produkten Raspberry Ketone. I USA har produkten blivit mycket populär, bland annat tack vare att ”USA´s” främste läkare dr Mehmet Oz som framträtt på Oprah Winfrey show tydligt kan förklara hur produkten fungerar och att det inte finns några dokumenterade biverkningar.

Web Medicine tar de även upp hur produkten fungerar. De avråder gravida och ammande personer från att ta produkten då det eventuellt kan finnas små biverkningar som ökad hjärtfrekvens och förhöjt blodtryck.

Jag är i grunden ganska skeptisk till många kosttillskott och tycker det är viktigt att kontrollera en produkt innan man börjar ta något man är osäker på. Det är också viktigt att man alltid köper från tillförlitliga företag, speciellt om man beställer från nätföretag. Det jag vet är att man främst ska vara försiktig med viktminskningsprodukter som innehåller guarana och ephedra då de är stimulantia och kan ha en negativ inverkan på kroppen.

Jag tror att det kan vara så att produkten fungerar olika bra på olika personer eftersom våra kroppar fungerar olika med olika snabb fettförbränning. Raspberry Ketone gör bland annat  så att förbränningen går snabbare så den passar extra bra för personer med långsam förbränning.

 

 Att tänka på vid kosttillskott

Man bör alltid vara försiktig när man tar kosttillskott då det finns många som inte är bra på marknaden. Alla piller av olika slag kan även medföra oönskade biverkningar så man bör tänka sig för innan man tar till en metod som denna.

Fler tips för att tappa vikt:

Visst kan ett kosttillskott som raspberry ketone vara bra men du bör också tänka på mat och träning:

1. Akta dig för att banta för snabbt med alltför fettsnål kost vilket fungerar dåligt på lång sikt. Den leder vanligen till några kilos övergående viktnedgång, men efter något år snarare viktuppgång eftersom de kilon du tappat då är muskler som du behöver för att förbränna fett. Faktum är att i praktiken är det nästan omöjligt att överhuvudtaget lägga på sig fettvikt utan tillräckligt stort kolhydratintag.

2. Välj rätt fettkällor: Mättat fett från kött, pålägg och mejeriprodukter är mycket onyttigt, eftersom det både är extremt kaloririkt och sätter sig på magen. Det gäller att skära ned på det mättade fettet och istället öka intaget av enkelomättade fettsyror. Forskning har visat på att kost som är rik på enkelomättade fettsyror får kroppen att förbränna mer fett från magen. Bra fettkällor är:Avocado, oliver, olivolja, nötter, frön, lax och havregryn.

4. Rör på dig: Gärna flera ordentliga träningspass/promenader i veckan och gärna minst 20 min rask promenad varje dag. För att underlätta träningen, speciellt under vinterhalvåret då det känns trögare så kan du locka med en kompis eller välj ett träningspass på ett gym nära dig. Försök att hitta någon form av träning och vardagsmotion som passar dig och som du inte tröttnar på.

 

 

24 reaktioner till “Fungerar Raspberry Ketone?”

 1. Hejsan, detta verkar verkligen lockande! Men det jag undrar är, får man träna i gym medans man går på dessa tabletter? Vad händer när man väl har slutat med dessa tabletter?

  1. Hej, träning är bara bra tillsammans med raspberry ketone. Vad som händer när man slutar ta tabletterna kan jag tyvvärr inte svara på men eftersom det har gjorts många tester så bör det inte ge några biverkningar. Antagligen så går kroppens funktioner tillbaka till hur de var innan man tog tabletterna.
   Lycka till! MVH Karro

 2. testat..Fungerar?? Nope..tyvärr inte..ändå höll jag superkoll på vad jag åt . jag kan ju vara undantaget som bekräftar regeln vad vet jag..,

  1. Hej, ja det är ju så individuellt också vad som funkar för olika människor. För att man ska gå ner i vikt krävs ofta mycket aktivering. Hoppas du hittar någon metod som fungerar för dig! MVH Karro

 3. Hej!
  Jag har köpt Ketonekapslar men har svårt för att svälja kapslarna då de är väldigt stora. Kan man hälla ut innehållet i kapslarna och blanda med till exempel fil och sen äta det?

  1. Hej Elin, ja det är viktigt att det inte är dåliga produkter. Tyvvär kan det ibland vara svårt att veta säkert var produkten kommer ifrån. Jag vet att produkterna från den här sidan kommer från USA så dessa ska vara ok: http://hallonketon.se/ Lycka till! MVH Karro

   1. Har precis kollat sidan hallonketon.se och det visar sig att de innehåller koffein och dessutom innehåller sidan en massa stavfel… tror inte den är särskilt bra :/

 4. Hej!

  Beställde dessa i förra veckan, väntar med spänning på att påbörja kuren… Kommer med feedback oavsett:)

 5. hej min doktor har skrivit till opration till mågen men först jag måte gå ner i vikt mint 15 killo innan opration snälla kan ni hjälpa mig vilken medicin kan jag använda att kan gå ner i vikt snabbt jag är 26 år och lång är 170 och min vikt är 88 snälla behöver hjälp snabbt tack Med vänlig hälsning, fm

  1. Hej, tyvvär så finns det inga mirakelmediciner utan det viktigaste är att du genast funderar över varför du väger som du gör och vad du kan göra för ändringar med kost och motion? Det är viktigt att du förbränner lite mer än vad du intar i maten varje dag. Ha inte för bråttom när du försöker gå ner i vikt eftersom du då förlorar muskler och det i längden då gör att du får svårare att gå ner i vikt. Känner du dig osäker kan det vara bra att läsa mycket på nätet om olika sätt att gå ner i vikt och kanske kontakta en dietist för att få bra tips som passar just för dig! Produkten raspberry ketone kan vara en liten hjälp på vägen och finns att beställa på http://hallonketon.se/. Lycka till! MVH Karro

 6. Jag använder mig av hallon ketone men som droppar som man droppar i vattenglaset. Använt mig av det i 2 veckor och gått ner 2.5 kilo (vilket är ganska mycket då jag endast väger 68kg). Äter precis som innan. Dock spelar jag fotboll och jag tror det är viktigt att man håller igång samtidigt som man provar ketone.

  1. Hej Sofia, vad roligt att höra att det går så bra för dig! Jag håller med dig, motion är alltid bra för att få igång en varaktig förbränning i kroppen! Lycka till i fortsättningen!/Karro

 7. Hej
  Vill gärna testa raspberry keton. Men jag ser så många olika flaskor olika färger o texter
  på ena står det forte den andra classisk så VILKEN är den rätta? Jag vill ha Dr Oz samma flaska som han har.

 8. Alltså tror ni verkligen att det ska fungera? HAHA. För att en läkare säger det på Oprah, wtf. Träna och ät hälsosamt istället. Litar hellre på flashbackarna än det som skrivs här och vad ”usas främste läkare” på Oprah säger. Det står även på http://hallonketon.se/ att tex afrikanska mangon ska vara aptitdämpande men samtidigt uppiggande. HMM? Går det ihop? Vart får man energi ifrån? Jo mat. Om man äter mindre så blir man väl mer utmattad. Kolla på bodybuilders när dom går upp på scenen, i det läget dom är där är dom som svagast, utmattade och inte alls lika starka. I mitt huvud går det inte riktigt ihop. Om ni nu är så desperata och inte vill träna men samtidigt gå ner i vikt, så ta amfetamin, det är VÄLDIGT hungerdämpande och det är centralstimulerande på samma gång vilket gör att man blir pigg. Men precis som alla preparat finns det biverkningar, tex hjärnskador pga nervsignalerna blir kaoz. Att tro att ”hallonketonerna” inte skulle ha bieffekter hahah, alltså är ni allvarliga? Är ni vuxna människor eller är det dagisbarn som sitter här och vill gå ner i vikt.. Gör en googling ffs. Anledningen till varför jag kom in här är för att jag också vill förlora lite kroppsfett men jag tränar och äter sunt samtidigt, jag blev lite paff. Tack och hej Eddie. För viktminsknings tips skriv till mig på simsalabeem@live.se. Mvh

 9. Jag har testat detta. I tre veckor nu. Gått ner 6 kg! Tränar cykling ca 3-4 gånger / vecka. Aldrig under 30 min. Har aldrig gått ner så fort någonsin med enbart kostbyte. Nu har jag bytt ut ALLA mackor till frukost till keso/ banan. Äter mindre portioner vanlig mat. Ser upp med mat som innehåller för mycket kolhydrater och fett. Inga konstigheter för mig och jag är inte hungrig. Jo mellanmål förmiddag och eftermiddag består oftast av någon frukt. Lycka till alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *